Антена на мобилен оператор падна в двора на къща

Почти 3-метрови отломки от приемно-предавателна станция на мобилен оператор паднаха в двора на отец Стоян Кралев от Царево. Като по чудо никой не е пострадал. В социалните мрежи отецът споделя:

“Благодаря на Бога, че ме опази днес и от семейството ми никой не пострада!

Главният архитект на община Царево, Даниел Калудов твърдеше при внасянето на подписка срещу изграждане на кулата, че опасността била “Само в главите ни”! Добре дошъл е под разпадащата се кула!” пише отец Стоян.

Отломката е голяма над 2 м, в навечерието на Рождество Христово пада, отецът звъннал на 112, а тялото тежи поне 20 кг, казва той. По думите му сградата не е предвидена за изграждане на подобни конструкции отгоре.

Има подписка за премахване на съоръжението на сградата. Живеещите в блока заявиха, че съоръжението е на метри от терасите им и смятат, че е опасно за децата им.

Инженер по телекомуникации обясни, че има опасност от тази антена. Като механична конструкция и като нейонизираща облъчваща жителите, не й е мястото в жилищни зони, заяви Стоян Кънев. Основната опасност е, че може да се отключат редица заболявания заради понижаване на имунитета, смята още той.

Заведено е и дело в съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share