Асен Блатечки и Радина Боршош в пожарникарски сериал

Драматичният сериал „Ягодова луна“ ще бъде един от акцентите в пролетния телевизионен сезон. Той е посветена пожарникарите.

Чест, дълг, доблест, мъжество и достойнство са само част от темите, които продукцията повдига през многопластовите си сюжетни линии. В основата на всичко е любовта, която телевизионния разказ ще разкрие в различните ѝ измерения.

Сериалът  ще впечатли с пресъздаване на автентични ситуации от пожарникарската професия, екшън сцени, каскади и пироексплозии, специални ефекти, заплетен сюжет и пълнокръвни герои. За първи път български сериал ще представи голям обем от компютърно генерирани образи и звезден каст, които включва много от най-изявените български актьори. В главните роли се превъплъщават Асен Блатечки, Александър Сано, Радина Боршош, Христо Мутафчиев, Димо Алексиев, Деян Донков, Стефка Янорова. С ключови роли в продукцията се включват Ивайло Захариев, Любомира Башева, Рая Пеева, Невена Бозукова и Ваня Джаферович. Сценарият е дело на творческия тандем Милена Фучеджиева и Елена Иванова, а режисьори на сериала са Зоран Петровски, Асен Блатечки и Димитър Гочев.

„Ягодова луна е пълнолунието през месец юни, когато се счита, че луната е обляна в огнен кехлибар. Това е и връзката с нашия сериал – точно тогава се случва едно много важно събитие. Зрителите ще видят и буквално ще усетят стихията на огъня, пожари със спасени човешки животи, но и емоционални пожари, свързани с чувствата и отношенията между героите“, сподели Радина Боршош.

 
Паралелно в минало и в настояще време, „Ягодова луна“ проследява историята на млад пожарникар, който въпреки трудностите не се отказва от своя професионален избор да защитава обществото. Той ще разбере истината за опетненото име на баща си и ще направи всичко по силите си, за да го оневини. На фона на пожари, интриги, смърт и насилие, ще се разгърне и една красива любов, която веднъж открита ще бъде отстоявана с цената на всичко.

„Радвам се, че най-накрая се прави филм за пожарникари. Това са героите на нашето време и за мен лично – най-големите мъжкари, които съм срещал. Целият екип имахме възможност да се срещнем с тези хора. Те бяха плътно до нас по време на снимачния процес. Може би след този сериал, всички деца ще искат да станат пожарникари, когато пораснат, както беше едно време“, каза Асен Блатечки, който ще бъде шефът на пожарната.

„Ягодова луна“ е през пролетта по NOVA.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share