Флорина Иванова и Иван Боянов – в Топ 15 на най-добрите млади репортери в света

Журналистите на bTV Спорт са избрани измежду стотици кандидатури в категорията под 30-годишна възраст на AIPS

 

Световно признание за bTV Media Group и спортната редакция на bTV – журналистите Флорина Иванова и Иван Боянов са избрани сред 15-те най-добри млади репортери на планетата за 2019 година в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

 

Иван Боянов и Флорина Иванова влязоха в Топ 15 на най-престижната категория за годината – тази за най-добър млад репортер в света под 30-годишна възраст. Двамата бяха избрани измежду стотици кандидатури от цял свят.

 

Иван Боянов е отличен за документалния филм в поредицата bTV Репортерите „Кралят отвъд нулата“, посветен на историческата защита на световната титла в ледени води на легендарния плувец-маратонец Петър Стойчев в далечен Мурманск.

 

Пробивът на Флорина Иванова в елитната 15-ка на AIPS e заради друг документален филм на спортната редакция – „Мисия Златно момиче“. Лентата също е част от bTV Репортерите, а в нея, в рамките на седмица, от първо лице и наравно с гимнастичките, Флори тренира и спазва режим по време на лагера им на Спортпалас във Варна. Световната асоциация на спортните журналисти определи “Мисия “Златно момиче“ като една от 30-е най-добри документални продукции за 2019 г.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share