Перничани на протест заради водния режим, заплашиха да затворят пътен възел

Граждани на Перник се събраха на протест заради водната криза в града. Те заплашват да затворят един от пътните възли, който свързва магистрала “Струма” и магистрала “Люлин”. Това би предизвикало транспортен хаос.

Протестиращите извървяха няколкостотин метра и стигнаха до кръгово в Перник. Те скандират, че искат вода. Засилено е полицейското присъствие. Напрежението се покачи, когато част от протестиращите се опитаха да преминат през полицаите.

Основните искания на хората са за оставка на министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, както и на министър Нено Димов, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Все още няма яснота за краен час на протеста. Хората не са притеснени от климатичните условия и студеното време. Бедственото положение в града беше отложено за утре. През тази седмица беше наложен по-строг режим – перничани получават вода от 16 до 22 часа. През периода на бедствено положение трябва да бъдат извършени ремонти на голяма част от водопреносната мрежа в Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share