Пускат метрото от “Красно село” до Попа през април

Превозването на пътници по първата част от третата линия на софийското метро ще започне вероятно през април – май 2020 г. Това обяви шефът на столичния “Метрополитен” инж. Стоян Братоев по време на изслушване в общинската комисия по транспорт вчера.

В този срок може да бъде официално пуснато движението в отсечката от “Красно село” до пл. “Патриарх Евтимий”.

Строителството на подземната железница вече е приключило, но влаковете не се движат с пътници, тъй като все още вървят изпитания на автоматичните системи. Те се правят от компанията “Сименс”, която доставя влаковете за третата линия и изгражда системите за тях. По договор срокът на изпитанията е 9 месеца след завършването на изграждането.

За да се пусне отсечката, трябва да са тествани системите в цялата отсечка от 5 станции.

Според Братоев е възможно изпитанията да приключат и по-рано, но той не се ангажира с официална дата.Отсечката от центъра до бул. “Владимир Вазов” се очаква да бъде пусната през лятото.

Все още не е приключило изграждането на станциите от “Красно село” до “Овча купел”. Те трябва да са готови в началото на 2020 г., а след това и по тази отсечка ще текат изпитания. При старта на строителството на този участък беше обявено, че той ще е готов през 2019 г. Същият беше и срокът за отсечката от “Красно село” до бул. “Владимир Вазов” (сега ще се пуска на две части).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share