Instagram въвежда нова функция в борбата с кибертормоза

Популярната социална мрежа предприе нов ход, с който провокира потребителите да бъдат по-добра версия на самите себе си.

Instagram въвежда нова функция, която съвсем скоро ще помага на хората да забелязват нередните неща в постовете си, а именно наличието на обидни думи в описанието под дадена снимка или видео.

“Започвайки от днес, добавяме нова приставка към платформата, която ще известява хората, когато описанията на техните публикации съдържат нещо обидно и ще им даде шанс да спрат и да обмислят думите си преди да ги публикуват”, обявяват от компанията.

При използването на думи, които изкуственият интелект на компанията припознае като сходни до тези, които по принцип се докладват за спам или злоупотреба, всеки ще има възможността да промени текста си преди да публикува съответния кадър в платформата.

След като част от потребителите вече не могат да виждат харесванията на останалите, това е следващата глобална промяна, която социалната мрежа предприема в борбата с кибертормоза.

Instagram се надява, че тази нова възможност на приложението ще даде стимул на повече хора да осмислят написаното и да станат част от една по-здрава и комуникативно отговорна среда, каквато се предполага да бъдат социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share