Борис Джонсън планира големи рокади в кабинета

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън планира да отстрани от длъжност министри, да слее министерства и да замени държавни служители с външни експерти, пише в. “Сънди таймс”, цитиран от Ройтерс.

Според източници на вестника Джонсън може да уволни до една трета от министрите си. Той планира да съсредоточи работата на правителството върху изпълнението на предизборните обещания, дадени на традиционно гласуващите за Лейбъристката партия избиратели в северната и централната част на Англия, които на парламентарните избори в четвъртък подкрепиха неговите консерватори, допълва БТА.

Министерството на Брекзит ще бъде закрито на 31 януари, когато Джонсън е обещал, че Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз.

Ще бъде създадено министерство на границите и имиграцията, което ще е отделно от министерството на вътрешните работи. Министерството на международната търговия и това на бизнеса ще бъдат слети.

Както е известно, консервативната партия на Борис Джонсън спечели мнозинство в парламента на предсрочните избори на 12 декември, което им позволява да прокарат всички идеи, които се лансират от партията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share