Разбиха група за обири и грабежи във Велинград

Полицаи от Велинград задържаха група младежи, извършили множество кражби и грабеж, съобщават от МВР Пазарджик.

От края на ноември криминалистите от Велинград били на крак заради няколко случая на кражби от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град.

На 4 декември вечерта в дежурната на управлението бил получен сигнал от 63-годишна жена от Батак. В района на кръстовище тя се насочила към паркирания се автомобила си и при опит да го отключи била нападната от двама непознати. Единият издърпал дамската и чанта с намиращите се в нея лични документи, сумата от над 400 лева и ключове. Секунди по-късно двамата побягнали под прикритието на нощната тъмнина. Няколко часа по-късно се получил сигнал от охранителна фирма, че е разбит офис във Велинград.

Дежурните екипи незабавно били насочени към мястото и блокирали близкия периметър. Апашите взломили входната врата на помещението и от там отмъкнали каса с наличните пари от оборота.

По време на бягството им те били засечени от екип на “Криминална полиция”. Тогава крадците захвърлили непокътната металната каса в дере и успели да се укрият.

На местопроизшествията са извършени щателни огледи от дежурна група на районното управление, иззети са веществени доказателства.

В хода на близо 10-дневното денонощно разследване оперативните работници прегледали и множество записи от охранителни камери на търговски обекти, офиси и домове. Така в резултат на положените усилия те попаднали в дирите на дръзките извършители. Оказало се, че това са братята М.Р.- 20г. и В.Р.- 19г. от велинградския квартал “Анезица” и техния съучастник Г.Д.- 20г. от септемврийското село Семчиново.

И тримата са с множество криминални прояви, осъждани, като с най-много присъди се оказал единият от братята – М.Р. Всички случаи по разследването са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Тримата първоначално са задържани за срок от 24 часа, а по-късно срокът на ареста е удължен от прокурор със 72 часа. Изяснява се тяхната съпричастност към множество кражби от търговски обекти, офиси, дори и от православен храм, намиращ се в единия от кварталите на курорта.

Според запознати задържаните са братята Мишо и Величко Ракиеви, както и съучастникът им Георги Д от септемврийското село Семчиново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share