„Марс“ разширява портфолиото си

Марс“, един от най-големите производители на хранителни продукти в света, ще продължи да разширява портфолиото си в България и през 2020 година.

През следващата година познатите марки в категорията „Захарни изделия и дъвки“ ще бъдат представени в нови формати и вкусове като „Сникърс Крисп“ с хрупкав ориз. През 2019 година „Марс“ заема челна позиция при дъвките, като наскоро „Джуси Фрут“ беше добавена към портфолиото в България. Компанията запази силното си присъствие на пазара на шоколадови изделия и увеличи дела си. Друг сегмент, в който фирмата постигна значителен ръст от 15%, е грижата за домашните любимци. Компанията е пазарен лидер в категорията „Грижа и лакомства за кучета“. Догодина портфолиото ще бъде допълнено с марката за хигиенни средства за котки „Кетсън“.

2019 е една от най-важните години в историята на „Марс“ на глобално ниво, тъй като за първи път компанията ясно изрази своята основна корпоративна цел, която може да бъде обобщена с посланието: „Светът, който искаме утре, започва от това как правим бизнес днес.“

„Корпоративната философия на „Марс“ е, че бизнесът трябва да има позитивен ефект върху хората, околната среда и всички сфери, в които оперира. Нашата компания винаги е била водена от своите 5 принципа – качество, отговорност, взаимодействие, ефективност и свобода, но сега имаме и ясно послание, което е в основата на това как измерваме нашия бизнес успех“, коментира Предраг Милинчич, директор на „Марс“ за България.

През 2019 г. „Марс“ продължи да работи активно по своя план за устойчиво развитие, чрез който през следващите няколко години ще инвестира 1 милиард долара, за да допринесе за разрешаването на различни глобални проблеми като климатичните промени и бедността.. Целта на фирмата е до 2025 г. 100% от опаковките ѝ да са рециклируеми, компостируеми или да могат да се използват многократно. Този план до голяма степен е постигнат, след като в момента 90% от общия обем на опаковките на продуктите са рециклируеми. „Марс“  има намерение до края на 2020 г. да премахне ПВЦ като материал и да намали с 25% употребата на първична пластмаса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share