БАБХ започва засилени проверки на заведенията преди празниците

Агенцията по безопасност на храните в Благоевград започва засилени проверки на заведенията и временните търговски обекти в зимния курорт Банско във връзка с откриването на зимния сезон. Освен заведенията в курорта ще се проверяват и местата за хранене в останалите градове преди коледните и новогодишните. Всички обекти, които предлагат изхранване на своите клиенти ще бъдат проверени от БАБХ. С всяка изминала година търговците, които правят компромис с качеството на храните, са все по-малко. По-малко са и тези, които допускат нередности, при етикитирането на храните, които използват.

Д-р Калина Милушева от Агенцията по безопасност на храните – Благоевград коментира, че ще има и дежурни инспектори в празничните дни. Така беше и миналата седмица във връзка с Никулден, така беше и събота и неделя във връзка със студентския празник. Следи се за документите, с които са приети произхода на храните и суровините. Следи се за срока на годност и режимите на съхранение. Този, който решава да направи компромис с нещо, си понася последствията след това, каза още д-р Милушева.

Сашка Десподова, която е готвач, коментира, че готвят гарантирано с пресни продукти, защото им доставят всеки ден доставчиците на месо със специални превози, с карти. Не правим предварителна заготовка. Правим всичко за деня. Гаранцията е голяма, каза още Десподова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share