101 коледни карикатури събрани в изложба

14 български карикатуристи се събират за коледната изложба „101 карикатури, 101 смешинки“.

Чавдар Николов, Ивайло Цветков, Йовчо Савов, Трайко Попов, Ириен Трендафилов, Цочо Пеев, Алла и Чавдар Георгиеви, Мая Чолакова, Милко Диков, Генчо Симеонов, Валентин Георгиев, Валери Александров, Никола Георгиев – Кайо и Любомир Михайлов показват своето намигане към публиката за предстоящите зимни празници, веселите ситуации около тях и радостта на малки и големи от новогодишните изненади.

„За нас е цяло щастие, че успяхме да съберем тези творци-индивидуалисти заедно в една зала, за да разтопим сърцата на зрителите. Идеята за „101 карикатури, 101 смешинки“ е в продължение на цикъла „101 рисунки“, който галерията стартира миналата година за Коледа. И този път целта е да позволим изкуството да бъде за всеки, който иска да направи подарък за Коледа и да притежава оригинална творба на български творец на достъпна цена.“, сподели Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари Възраждане ЕАД.

„Карикатурата е едно крехко дръвче, което расте на воля, необгрижено, на суха, песъчливо-скалиста почва. Вечно зелено, вечно разлистено, и пролет, и лято, и есен, и зима. Дръвче с няколко клончета – бодливото клонче на политическата сатира, сгърченото клонче на черния хумор, вечно цъфналото на белия  хумор, клончето на пародиите и метафорите на умозрителната карикатура и вечно недоволното от живота клонче на социалната карикатура.“, казва Любомир Михайлов, един от авторите и допълва, че „хуморът, ще разчупи леда в сърцата ни и ще ни припомни, че всъщност всички ние сме седнали на една маса.“

Изложбата „101 карикатури, 101 смешинки“ е от 11 декември 2019 г. до 10 януари 2020 г. в галерия „Сердика“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share