Сензационен киберпънк трилър

Какво би станало, ако ви предложат съвършен дигитален наркотик? Отговор дава футуристичният шпионски трилър „Дилър на реалности“ на Николас Димитров.

Романът е зловеща сатира на въображаемо общество, което твърде много прилича на нашето. Той пренася читателя в близкото бъдеще, където всичко е позволено. Потреблението е достигнало предела си, моралът вече не е на мода, религията се е превърнала във фаст фууд. Човечеството е затънало в развлечения, разврат и наркотици. Елитът има нов вид забавление – персонална реалност, в която може да се претвори всяка, дори най-порочната и престъпна фантазия. Нов технокулт, творение на тайнствена медийна корпорация обещава на всекиго безкрайни удоволствия и вечен живот в синтезирана персонална реалност. На корпоративния шпионин Золтан Варго е възложена задачата да проникне в недрата на корпорацията, създаваща тези реалности, за да изясни същността на зловещия проект, но самият той се оказва въвлечен в дяволската игра. Порнографският експеримент с милиони хора и стартирането на първата дигитална религия в света рушат всичките му планове и Золтан открива за себе си ужасяваща истина…

Николас Димитров е визионер и мечтател, интелектуален хедонист и колекционер на впечатления. Българин-полиглот, който говори единайсет езика, Димитров е ярък представител на движението New Age, агностик, пътешественик, който се чувства еднакво комфортно и в планините на Тибет, и на фестивала Burning Man в пустинята Блек Рок. Дебютният му роман е написан на руски и предизвиква голям скандал в Русия и Украйна. Определян е като психологически киберпънк трилър. Руските издатели предупреждават, че книгата се характеризира с „безцеремонно отношение към религията, наркотиците и сексуалното съдържание“.

Преводач на романа „Дилър на реалности“ е Марта Владова. Издава „Колибри“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share