Аксел Харди с безшевна колекция от бързоразградима материя

Носителката на „Златна игла“ за модна иновация – дизайнерката Аксел Харди ще представи колекция „Тя”, която е замислена и създадена специално за ревю-спектакъла „БГ модна икона 2019“. Колекцията е посветена на модерната и харизматична в своята сила жена.

Облеклата са изцяло безшевни и са изработени от правоъгълни детайли, свързани със шнурове. Тези форми подчертават женствените извивки на тялото и са фино изплетени от прежда, която съчетава дървесна вискоза и вълна. Цветовете на облеклата са наситени охра, ръжда, бордо, скалисто сиво, ламирано черно и бронз. Всички дрехи в колекцията са изработени от дизайнерката, която споделя: „Бях провокирана от въпроса „Възможно ли е производство с нулев отпадък?“, тогава отговорих, че е невъзможно. Но въпросът продължи да ме занимава и открих този начин за безшевно създаване на облекла от бързоразградима материя с 0% отпадък.“

Една и съща дреха се комбинира с клин, боди и кубинки през деня, а за вечерта – с дантелена подплата, официални обувки и аксесоари. Подходящо допълнение към всяко от предложенията в колекцията може да бъде намерено в линията дамски палта, които дизайнерката създава за първи път.

Аксел Харди представя жената красива и женствена, която изразява себе си с независим и силен дух: „Тя“ – жената, силата, красотата, „Тя“ – женствеността, харизмата, любовта, „Тя“ – независимата, „Тя“ – самата себе си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *