Депутатите гласуват кандидатурата на Деница Сачева за социален министър

Кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и социалната политика ще се гласува днес в парламента. Предложението за кадровата смяна в правителството е на премиерът Бойко Борисов, след като в петък той поиска и прие оставката на министър Бисер Петков.

Преди това темата за рокадата в състава на правителството ще се обсъжда на заседание на Съвета на управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти.

Мотивите на премиера да поиска оставката на Бисер Петков са комплексни и свързани с бавните темпове на работа в министерството по ключови реформи.

“Те не са само хората с увреждания в социалното министерство – там са и пенсионерите, там са и точно тези уродливи явления, които се срещат в ТЕЛК-ове, болнични и където контролът трябва да се направи”, заяви преди дни премиерът Бойко Борисов и обяви, че постът на социален министър ще заеме Деница Сачева.

“Отговорността е моя – мисля, че с Деница Сачева ще имаме по-добри резултати, а и съм го консултирал с колегите, като Валери Симеонов, с когото първи говорих”, добави министър-председателят.

Сачева вече в била заместник в социалното ведомство в кабинета “Борисов 2”, а в третия настоящ управленски мандат зае поста на заместник-министър в образователното министерство.

Очаква се Бисер Петков да предаде поста министър на труда и социалната политика на Деница Сачева в 12 часа днес на церемония в Министерството на труда и социалната политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share