Да преподаваш е яко!

С двудневен семинар за 54 студенти завърши проектът Практика за бъдещи учителистартирал през април 2019 година с девиза „Да преподаваш е яко!“.

Инциативата цели да мотивира студентите по немска филология и сходни академични специалности да изберат професията учител по немски език и изпробва модели за по-ранно обвързване на академичната подготовка със случващото се в класната стая.

В рамките на проекта се проведе квалификация на 16 базови учители по немски език в три присъствени и един онлайн модул. Целта на обучението е повишаване на тяхната компетентност като ментори и интегриране на инструментариум за практическата подготовка на студенти и бъдещи учители.

Специалната целева група бяха 54 студенти от пет партньорски университета в България. Те преминаха през триседмична практика за наблюдение на урок в базовите училища, последвана от кратък онлайн курс и двудневен заключителен уъркшоп. Основен фокус на заключителния семинар бяха интеракцията в час, ролята на учителя и педагогическите принципи на обучението. Така още в началния етап на обучението си студентите се срещнаха с привлекателността, както и с предизвикателствата на учителската професия и имаха възможност да изградят основни учителски умения и нагласи.

Проектът „Практика за бъдещи учители“ е инициатива на „Гьоте-институт“ България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share