Графа е мечтател и обикновен човек в новата си песен

„Страничен наблюдател“ е последната песен на Влади Ампов-Графа. С въздействащ текст и клип изпълнителят напомня, че не бива да сме безучастни и безразлични към това, което се случва около нас.

Парчето е от едноименния албум, който излезе преди няколко месеца и е вече със златен статут. „Страничен наблюдател“ завладява с красивата си композиция и вокално изпълнение. Графа споделя, че я е написал на един дъх. Първоначално я записва само с глас и пиано. След това кани Румен Бояджиев, който му помага за оркестрацията, изпълнена от камерен оркестър Софийски солисти. Текстът на Влади Ампов ни кара да се замислим за ролята ни в нашия живот, за това колко самотни са хората, които сочат с пръст и мразят, за това че положението в обществото не е това, което ни прави  хора, че обикновеният човек е този, който мечтае, върви напред, изправя се пред трудности, преодолява ги и продължава.

Концепцията на клипа към песента е на режисьора Бойко Щонов. Заедно с Графа те минават през няколко варианта, докато стигнат до идеята за сегашната визия на „Страничен наблюдател“. Важна в нея е ролята на талантливата млада актриса Лорина Камбурова, която виждаме в един образ с много лица. В клипа участват осемгодишните Никол Ампова, Деа и Стефан Иванови.

Песните от албума „Страничен наблюдател“ ще прозвучат на открито по време на първия самостоятелен концерт на изпълнителя на стадион „Българска армия“ на 10 юни 2020 година.

Видеото на песента може да се види тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share