Историята на Пабло Ескобар оживява в телевизионен сериал

Хитовият американски сериал „Наркос“ представя основаването и разрастването на кокаиновата империя в Колумбия и САЩ и разказва живота на наркобоса Пабло Ескобар.

В края на 70-те години на миналия век Ескобар е бил утвърден търговец на незаконни стоки като алкохол и цигари в Меделин. А след това с Матео Морено, чилийски изгнаник и подземен химик, започват да разпространяват кокаин в Съединените щати. Това води до голям поток от щатски долари към Колумбия и ескалиращо насилие. Затова американците изпращат група от Организацията за борба с наркотиците, за да се справи с проблема. В сюжета на сериала са вмъкнати автентични персонажи и събития, както и документални кадри. Интересен факт е, че наркобаронът дарява пари на болници и църкви, както и на програми за хранителни помощи за бедните колумбийци.

Ролята на Пабло Ескобар се изпълнява от Вагнер Моура, номиниран за най-добър актьор в телевизионна драма на наградите „Златен глобус“ през 2016 година. Другите основни актьори са Педро Паскал, Бойд Холбрук и Паулина Гайтан. Сериалът е номиниран за „Най-добър телевизионен сериал“ в категория „Драма“ на наградите „Златен глобус“ през 2016 година и за „Любим драматичен сериал“ на престижния американски конкурс „People’s Choice Awards“ през 2017.

„Наркос“ е от 3 ноември всеки делничен ден от 20 часа по bTV Action.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share