Виртуозната цигуларка Виктория Муллова с концерт в София

Руската стихия на цигулката Виктория Муллова ще солира на Софийската филхармония днес. Тя ще изпълни Концерт за цигулка от Шостакович под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.

Виктория Муллова осъзнава любовта си към цигулката още в детските си години. Завършва Московската консерватория. Огромният ѝ потенциал е причината властите в Съветския съюз да разрешат участие в конкурса „Сибелиус“ в Хелзинки през 1980 година. Там е отличена с първа награда. След това печели конкурса „Чайковски“.  По време на турне във Финландия Виктория Муллова бяга на Запад. Заминава за САЩ и там започва нейната шеметна кариера. Нейният талант и целеустременност я извеждат на най-големите световни сцени. Музикалната интелигентност позволяват изпълненията ѝ да достигнат директно до сърцата на зрители и слушатели. В момента Муллова живее в Лондон.

Преди да свири в България Виктория Муллова осъществи турне в Австралия и Нова Зеландия. Отзивите за концертите включват определения като брилянтни, забележителни, впечатляващи и завладяващи.

Концертът на Виктория Муллова е днес в зала „България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share