„Бомба със закъснител“ ще взриви киносалоните през януари

Никол Кидман, Чарлийз Терон и Марго Роби са звездите на биографичната драма „Бомба със закъснител“. Филмът е вдъхновен от действителен скандал, който води до изобличаването и оттеглянето от длъжност на Роджър Ейлс, създал медийна империя Фокс Нюз.

Никол Кидман влиза в ролята на известната  журналистка Гретчен Карлсън. Работата на дългогодишната водеща е спъвана системно. Тя е уволнена, след като отблъсква сексуалните намеци и настъпления на изпълнителния директор Роджър Ейлс. Карлсън става първата жена, която повдига дело за сексуален тормоз срещу Ейлс. Впоследствие към нея се присъединяват множество жени, сред които и противоречивата, доста популярна водеща Мегън Кели, в чиято роля се превъплъщава Чарлийз Терон. Кели е една от звездите на телевизионния канал, която не се свени да коментира сексисткото поведение на Доналд Тръмп – тогава все още кандидат за президент на САЩ. За да не навреди на кариерата си, дълго време отказва да свидетелства срещу Ейлс, въпреки че лично е пряка жертва на поведението му. Марго Роби играе младата Кейла Посписил – събирателен образ на няколко жени. Кейла е амбициозна и интелигентна, но в същото време доста наивна и страда от илюзии по отношение на истинските мотиви на Ейлс да ѝ помогне да се издигне в кариерата. В ролята на Роджър Ейлс влиза Джон Литгоу, който прави една от най-силните роли в кариерата си.

Роджър Ейлс се присъединява към медийната империя на Рупър Мърдок – Фокс през 1996 година, като създава и оглавява Фокс Нюз. Само за няколко години телевизионният канал става един от най-гледаните на територията на Съединените щати. Въпреки че слуховете за поведението на Ейлс се носят с години, истината за непристойните му издевателства излиза наяве едва през 2016 година, когато избухва скандалът, предизвикан от делото на Гретчен Карлсън.

„Бомба със закъснител“ е в родните киносалони от 10 януари 2020 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share