„Аламбик“ е най-интересният вкус на ракиен фест

Акредитираните журналисти избраха ракия Аламбик за най-интересния вкус на изложението „Ракия  & Спиритс фест“.

Под зоркия поглед на агент Иван Тенев бяха преброени бюлетините за излъчването на победителя – „Аламбик“ на „Черноморско злато“ Поморие. Лозова ракия на дистилерия Тиквеш остана на втора позиция. На трето място се класира кайсиева ракия на Търговище. Днес ще бъде избрана и най-добрата ракия сред чуждестранните изложители.

Втори ден ценителите на високоградусовите напитки се наслаждават на впечатляващ вкус. За тях изложители от 22 държави и 32 дестилерии демонстрират над 400 вида усещания на тема ракии. Изумителни са продуктите от праскови, кайсии, тикви, дюли, фурми и други екзотични плодове. Ретро вкусове отпреди 35 години като на гроздова от сорт „Гъмза“ от Видинско и „Врачанска теменуга“ връщат в ранна възраст доста посетители на средна възраст. Дамите се възхищяват на екзотични коктейли на ракиена основа.

Очакваният интерес от страна на столичани и техните гости беше оправдан, защото всеки посетител имаше право да консумира и опита в неограничено количество от любимата си напитка. Освен многобройните предложения за дегустация на ракиени напитки, изложението предлага възможност за покупка на специални цени с отстъпка.

„Ракия  & Спиритс фест“ е в зала 7 на НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share