22 организации финансирани с 155 000 лева

22 граждански организации ще получат финансиране в третото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“ – социално отговорна инициатива на „Лидл“ България.

Тазгодишните финалисти бяха определени сред 214 проекта от 92 населени места, а събраният фонд, с който ще бъдат подкрепени избраните 22 организации, е на стойност 155 000 лева. Сред новите проекти най-голяма част са в областта на културата и образованието – общо 15, а в полза на околната среда и активния начин на живот ще бъдат финансирани 7 проекта.

„Щастливи сме, че за три години от старта си с фонд от малко над половин милион лева инициативата финансира 73 организации от 44 населени места. Тези резултати ни дават увереността да продължаваме напред и да подкрепяме все повече вдъхновяващи проекти. Всичко постигнато дотук доказва, че заедно с нашите служители, клиенти и гражданските организации, можем успешно да работим в полза на обществото.“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл“ България.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е определяна като най-голямата грантова програма на частен корпоративен дарител у нас и се реализира в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share