Челопеч е финалист за престижни туристически награди

Общината успешно развива фестивалния туризъм

Фестивалите имат водеща роля в развитието на туристическата индустрия, категорично е журито на петото издание на Балканските награди за туристическа индустрия.

Церемонията ще отличи най-добрите в туризма на полуострова  на 5 декември в хотел Маринела, съобщават организаторите на конкурса от ВИП Комюникейшън.    
През последните години община Челопеч се наложи не само у нас, но и в света, с организирането на международни фолклорни събития, както и с разнообразен културен календар, който всяка година се надгражда и усъвършенства. Целта на общината и на нейния кмет инж. Алекси Кесяков е да се развие този сектор в туризма с организирането на фестивали, турнири, празници, спорни мероприятие и др.
Безспорен факт е, че високото ниво на организация на МФФ „Златен прах“, вече е поставило Челопеч, като водещо място за организиране на фолклорни събития, не само в България, а и в цял свят!
Третото издание на детския фестивал „Моята песен за България“ за деца до 18 г., представи най-добрите изпълнения на песни, посветени на България. В днешните времена на умаловажаване на националните ни ценности и липса на възпитаване на патриотизъм у нашите деца, Община Челопеч налага този фестивал, посветен изяло и само на музикалните творби за България, за да събуди любовта и патриотизма на децата към родината. Фестивалът се провежда в два поредни дни, обикновено в Парк „Корминеш“, като вторият ден е с конкурсен характер.
Международният фолклорен фестивал „Златен прах“ имаше 6-то издание през т.г. и той е перлата в короната на организираните от общината фестивали. Ежегодно се провежда през третата седмица на юли в живописния Парк „Корминеш“, в четири фестивални дни. Всяка вечер от фестивала, международни фолклорни групи от цял свят представят своя фолклор, като през съботно-неделните дни се провеждат конкурси за български народни танци и песни. Сцената в Парк „Кореминеш“ е била домакин на над 20 държави от 4 континента.
Първото издание на рок феста „Вълча пътека“ бе през т.г. и се проведе в два поредни дни – 9 и 10 август в Парк „Корминеш“, като събра над 3000 желаещи рок фенове.

Партньори на Балканските награди за туристическа индустрия са национални, Балкански и европейски браншови организации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share