59 милиона лева оборот отчита датска верига

Веригата от магазини „ЮСК“ („JYSK“) регистрира изключително добри резултати в България през финансовата 2019 година. Компанията обяви оборот от 59 милиона лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 4 милиона лева. Резултатите се отнасят за финансовата година в периода между 1 септември 2018 г. и 31 август 2019 г.

Оборотът от 59 милиона лева представлява повишение от 27,5%, в сравнение с предишната година. Това е рекорден резултат за магазините на фирмата откакто са на пазара в България през 2005 г. От друга страна, печалбата от 4 милиона лева преди облагане е с 11% по-малко от предходната година. Това се дължи на масивните инвестиции, които компанията направи в България. Общият брой касови бонове се е увеличил с 28,8% в сравнение с предходната година, което означава повече от 1,2 милиона касови бележки.  През финансовата 2019 година фирмата откри 6 нови магазина.

„Резултатите през финансовата 2019 се дължат на един сбор от фактори, сред които повишението в продажбите при вече съществуващите магазини, откриването на нови обекти и инвестиции, направени както в сферата на търговията, така и в логистичната база в Божурище. През 2019 година открихме официално Логистичния център в Божурище, който е осмият за групата в Европа. Общата стойност на инвестицията е 107 милиона евро. Що се отнася до нашите артикули, през изминалата година най-продаваните групи са интериорните мебели, следвани от градинските мебели и декорациите за дома. При интериорните мебели най-продавани са били мебелите за трапезарията, а най-голям ръст в сравнение с предходната година отбелязват гардеробите. Радваме се, че и тази година „ЮСК“ бе изборът на клиентите. Постоянно адаптираме нашия асортимент към водещите тенденции, предлагаме нови артикули с модерен скандинавски дизайн и смятаме, че това е важно за нашите клиенти.“, сподели Алекс Брату, мениджър за България и Румъния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share