50 приказки за готвене от Манчев и Шишков

„Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“ е специалното издание с традиционни български рецепти.

В книгата всички могат да се открият над 50 начина на приготвяне на ястия от националната кухня и споделени рецепти, предавани поколения наред в родове от различни региони в страната Всяка рецепта е придружена от етнографска бележка с информация за произхода на ястието или продуктите, използвани в него. Написани увлекателно и придружени с фотографии, рецептите са превърнати в истински приказки за готвене. Сред тях има отдавна забравени български ястия като барабойника, суджучената каша, белия мъж, петмез от круши, както и любимите традиционни гозби като пататник, чомлек и добруджанска яхния, които оживяват през кулинарния прочит на шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков. През топлината на домашния уют, пресъздаден на страниците на книгата, читателите ще могат да надникнат далеч назад към корените на българското и да научат повече за родните традициите.

„Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“ е създадена с помощта на Мария Маркова, гл. ас. д-р към Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, която представя и историята на основните продукти и продуктови групи, известни в България от векове и излиза със съдействието на „Лидл“ България.

В книгата се представят и едни от най успешните български производители, с които „Лидл“ работи за съхраняване и развиване на родните вкусове и продукти. Репортажни фотографии показват срещите между шеф-готвачите и производителите, осигуряващи разнообразие от автентични български продукти. Компанията активно работи съвместно с български производители за разработване на местни продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share