Съвет към Хамилтън: Вземи титла №7 и се откажи

Една от големите фигури във Формула 1 – Бърни Екълстоун, даде мнение за това накъде отива спортът, както и съвети към шесткратния шампион Люис Хамилтън.

Екълстоун е бивш собственик на най-луксозното състезание в моторните спортове, но не е щастлив от това как се управлява сега шоуто с милиони фенове по света.

“Слушам изявления на шефове на отбори, които не са доволни от посоката, в която върви Формула 1 – каза Бърни. – “Мерцедес” като нищо ще се откаже след някоя година при поредните промени. Просто преди спортът ни бе в ръцете на хора, които го обичаха, а сега това не е сигурно. Те просто търсят максимален маркетингов ефект.”

По темата с Хамилтън, британският бизнесмен анализира:

“Люис сериозно се е замислил за бъдещето си. Не съм сигурен, че ще успее, ако отиде във “Ферари”, както се говори. Не съм убеден, че и те ще го искат. Защо, ако Леклер е толкова добър, колкото показа, че може да бъде?

Освен това Хамилтън не говори италиански, а това в този отбор винаги е проблем. Изобщо, да се работи за “Ферари” е трудно. Ако трябва да избират, те биха посегнали към Макс Верстапен, не към шампиона, си мисля.

Лично аз бих посъветвал Люис да се откаже, когато спечели седмата си титла. Ще е равен с Шумахер и няма на кого какво да доказва.”, пишат от Дир.бг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share