Инвестиции до 1 милион евро за нови фирми

„Иновейшън Акселерейтър“ България започва да набира идеи, които да подпомогне с инвестиции от 25 000 до 50 000 евро за най-ранна фаза на учредяване на компании, както и с инвестиции от 50 000 до 1 милион евро за развитието им.

Това е вторият от трите фонда за новосъздадени фирми с публичен ресурс от Фонд на фондовете. Скоро ще стартира и нов фонд за рисков капитал. Приоритетните сектори, в които се търсят идеи за финансиране, са: здравеопазване, лека промишленост, транспорт и логистика, дигитални проекти, медиен и корпоративен софтуер. Сред основните критерии на фонда е изискването в центъра на бизнес модела на стартиращата компания е да има отличим иновативен подход, ясно дефинирано конкурентно предимство, опитен екип и заявка към устойчиво изграждане на бизнес в България. В етапа „ускоряване“ всяка компания ще има възможност да получи и допълнителна подкрепа от акселераторската програма на фонда, включваща серия от обучения и срещи с водещи експерти от българския и международен бизнес.

Фондът е учреден с публичен ресурс на Фонд на фондовете в размер на 14 милиона евро, както и в 1,6 милиона евро частно съфинансиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share