Нов вид изкуство представя живота по специален начин

Българският артист Християн Бакалов представя пърформънса PURE.

След успеха на европейското турне, артистичният и сетивен експеримент PURE на Християн Бакалов ще направи своя дебют на престижния фестивал DirectorFest през януари 2020 година в Ню Йорк. В подготовката ще се включи и българската публика. В София ще може да се види разширен вариант на пърформанса, състоящ се от първите две части BRIGHT/PURE на трилогията от перформативни инсталации „Eternia“.

От няколко години Християн Бакалов представя разновидности на трилогията си, вдъхновена от концепцията на Спиноза за Вечност в различни европейски театри и пространства. Музеи, галерии за изкуство, салони, италиански и френски замъци, рампи за скейтбордисти и асансьори са само част от местата, които артистът използва, за да провокира фантазии и изгради цялостно сетивно удоволствие, обърнато към индивидуалното изживяване на всеки един от зрителите.

Публиката в София ще преживее трансформация на физическото усещане за живота по различен начин. Зрителите ще могат да се докоснат с всичките си сетива до нов вид изкуство. Те ще могат да се превърнат в съучастници в приключението, откривайки артистичния си потенциал чрез контакта с нови и различни хора – артисти, аматьори, млади и по-възрастни.

Събитието ще бъде на 3, 4 и 5 декември на голяма площ във „Фабрика 126”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share