Момиче и момче са убити при стрелба в калифорнийска гимназия

16-годишно момиче и 14-годишно момче загинаха при стрелба в гимназия “Согъс” в Санта Кларита, щата Калифорния, предадоха световните агенции и БТА.

Шерифът на окръг Лос Анджелис Алекс Вилануева заяви, че 16-годишният нападател, който е гимназист, е извадил пистолет от раницата си и е прострелял петима други ученици, преди да обърне дулото срещу себе си и да се самонарани.

Ранени са също две момичета на 15 и на 14 години и едно момче на 14 години.

Нападателят е използвал пистолет 45-и калибър, който е бил празен при откриването му.

По-рано беше съобщено, че момиче е починало от раните си в болница, след като е било ранено при стрелбата. Беше съобщено също за двама ранени в критично състояние, а трети в задоволително състояние. Шериф Алекс Вилануева по-рано съобщи, че стрелецът е задържан и е в болница, но не навлезе в подробности нито за обстоятелствата за ареста, нито за причините за приема му в болница.

Първоначално местни медии твърдяха, че нападателят се е самоубил след нападението, но после дойде съобщението на властите за ареста и транспортирането му в болница.

Заради случилото се учениците в засегнатата гимназия и в околни училища първо бяха задържани в сградите на учебните заведения. После учениците от гимназията бяха евакуирани от сградата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share