Плашат с бомби ВСС, докато обсъжда указа за Иван Гешев

Два сигнала за бомба са постъпили на телефон 112 преди днешното прегласуване на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на заседанието на Пленума на ВСС, което вече започна.

Информацията пред кадровиците на съдебната власт съобщи министърът на правосъдието Данаил Кирилов, който води заседанието.

И на първото гласуване за главен прокурор на 24 октомври имаше отправена заплаха за бомба, но магистратите от ВСС останаха по местата си и продължиха изслушването на Иван Гешев. И този път те не прекъснаха работата си.

Първият сигнал от новата поредица е подаден в 20.05 часа снощи, в който се е твърдяло за поставено взривно устройство в автомобил, паркиран до сградата на ВСС.

Вторият е постъпил около 08.00 часа тази сутрин. При него непознато лице е съобщило, че в самата сграда е заложена бомба.

Както и миналия път, висшите магистрати отново не прекъснаха своята работа. Заседанието на ВСС протича при засилена охрана, а центърът на столицата и районът около сградата е блокиран от коли на полицията и жандармерията.

В опазването на обществения ред са включени и полицейски кучета.

Паралелно със заседанието на кадровиците се провеждат протести “за” и “против” кандидатурата на Иван Гешев, които буквално са под прозорците на сградата на съвета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share