Над 50% от българите ще пазаруват на “Черен петък”

Над 50% от българските потребители ще пазаруват на “Черен петък”, който тази година се пада на 29 ноември 2019 г. Това показва проучване на Асоциацията за защита на потребителите, цитирано от Investor.bg.

Средно ще бъдат похарчени около 500 лв. на човек.

Най-голямо ще бъде пазаруването в търговските центрове и онлайн магазините.

Най-търсени ще бъдат дрехите, следвани от електрониката и обувките.

На този ден обаче потребителите трябва да внимават, защото се случват най-големите измами и подвеждащи реклами, предупреждават от асоциацията.

Причината е във фалшивите отстъпки и за това клиентите трябва да следят отсега цените на продуктите, които искат да закупят, като направят сравнение на продажбите в различните магазини.

Трябва да се внимава със стоките на кредит, защото накрая потребителят може да се окаже в ръцете на колекторските фирми.

От Асоциация за защита на потребителите правят препоръки за “Черен петък”. Пазарувайте от онлайн магазин, който познавате или сте проучили.

Щом набележите желаните стоки, обиколете магазините (или проверете в съответните сайтове) и вижте цените им преди намаленията.

Сметнете дали обявеното намаление е равно на обещания процент. Имате 14 дни за размисъл, в който може да се върне купеното онлайн.

Това важи и за покупките по време на “Черния петък”.

След като върнете покупката, търговецът е длъжен да ви възстанови заплатената сума в рамките на други 14 дни.

Проверете за скрити такси –  например за валутен превод, за доставка, за опаковане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share