Лазери осигуряват нагряване на тъканите без да се нараняват

Приложението на лазерите в медицината беше една от темите на провелата се в София Global Aesthetics Academy. Лектори разкриха подробности за работата си с лазерите на Fotona. 

Това са лазери от ново поколение, които имат широко приложение в дерматологията – лекуване на себорейна кандилоза, отстраняването на кокоши трън, брадавици, заличаване на белези, пигментни и васкулярни лезии, лекуване на акне и гъбички и неаблативен вагинален лифитнг. Това разказа д-р Сезар Аройо от Мадрид.

Друго направление, в което Fotona е лидер са гинекологичните процедури. Проф. д-р Иван Фистонич от Загреб отбеляза, че все по-често към лазерни гинекологични процедури се прибягва не само заради получени разкъсвания при раждане или заболявания на външните полови органи, но и в желание съответното „място“ да изглежда по-добре по време на интимни удоволствия. Лазерните процедури се осъществяват чрез терапии. Fotona  са втора генерация гинекологични лазери, при които има концентрирано нагряване на тъканите без те да бъдат наранявани.

Fotona е водеща световна компания за медицински лазери с над 25 000 продадени системи. Тя е световно призната заради своите иновации. Основана е през 1964 година в Словения. Носител е на множество награди и патенти за приложенията на лазерите в естетиката, дерматологията, стоматологията, хирургията и гинекологията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share