Зрелищни въздушни кадри предлага филмова поредица

Филмовата поредица „Европа отвисоко“ предлага незабравима обиколка по въздух над стария континент, разкрива великолепни гледки, уникални прозрения и дава нова перспектива към някои от най-ценните културни и географски забележителности на Европа.

Заснета е в рамките на една година. Тя изследва във визуални детайли културата, историята, иновациите и инженерните постижения, които формират континента и хората, които го наричат свой дом. Всеки епизод представя  различна европейска държава. Пътешествието подчертава и възхвалява създаденото от природата. Разказва и за човешките истории и постижения, които придават съвременния облик на европейските нации.

Вече премина епизодът за Италия. Камерите показаха съкровищата на древен Рим и се промъкваха през тесните канали на Венеция. Хвърлиха поглед на кратера на вулкана Етна. Следващата серия е посветена на Германия. В него ще се види фабрика с размерите на голям град. Ще има тропически курорт, намиращ се в бивш авиационен хангар и обиколка на десет миниатюрни острова, където жителите имат свой собствени влакове. Въздушно пътешествие продължава с Холандия с историческите вятърни мелници, футуристичните парници, модерните турбини и плаващите жилища. Странни крепости загатват за битките на страната за независимост.

Летящите камери във Великобритания преминават над Пътят на великаните. Те снимат и Лондон по време на пролетното почисване на един от най-високите небостъргачи.  Прелитане над най-големия замък в света и заснемане на Европейския бизон, най-голямото животно в Европа са част от филма за Полша. Ще се види и как се строи най-високото здание в Европейския Съюз във Варшава. Спускане на водолази край остри подводни скали в търсене на рядък вид ракообразни животни и показване на изоставени постройки в сърцето на северните планини на Испания ще бъдат показани в епизода за иберийската държава.

Поредицата „Европа отвисоко“ е всяка неделя от 22 часа по National Geographic.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share