Трима актьори говорят за бащинството

Асен Блатечки, Александър Алексиев и Александър Сано споделиха тяхната роля като бащи при изграждането връзката между родители и деца.

Какво означава да бъдеш баща? Как да останеш автентичен със своите деца? Нужно ли е да оправдаваш наложените клишета и кои са приоритетите на един съвременен родител в динамичното му всекидневие? Отговорите на въпросите дадоха известните актьори. Те говориха за  истинските истории от живота и добрите примери в медиите, които биха окуражили един баща да даде на своето семейство най-доброто, на което е способен, но и в което искрено вярва.

„Най-голямото задължение на родителите е да бъдат щастливи заради децата си.“, сподели Александър Сано, който шеговито призна, че избягва да си задава въпроса колко добър баща е и винаги разчита на интуицията в отношенията си със своите деца. Александър Алекиев разказа за голямото си семейство и представи един по-различен аспект на бащинството през ролята на мъжкия авторитет в лицето на по-големите му братя. „Обичам да се гушкаме и целуваме непрекъснато предвид малкото време, използвам всяка възможност, когато сме заедно с децата. Не трябва да се забранява, а да се обясни защо нещо не трябва да се прави – най-важното е да бъдеш приятел с децата си“, продължи разговора Асен Блатечки.

Дискусията обхвана важни моменти в живота на бащата – обсъждането на забранените теми, близостта, приятелството, грижата и търсенето на качествено прекарано време. Татковци бяха категорични в едно – образът на бащата може да бъде различен, семейните конфигурации могат да се променят във времето, но дълбоката връзка между родител и дете се изгражда всеки ден с любов, смелост и търпение.

Поводът за срещата е „Седмицата на бащата“, инициатива на кампанията „Да бъдеш баща“. Тя ще се проведе в цяла България между 11 и 17 ноември за шеста поредна година. Седмицата е посветена на четенето и ще бъде под мотото „Истинският мъж не говори празни приказки“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share