„Клетниците“ и още нови френски филми на „Киномания“

Разнообразна програма предлага „Фестивалът на френския филм“ в рамките на тазгодишната „Киномания“.

Началото ще даде „Славни времена” на режисьора Никола Бедо. Сред забележителния актьорски състав са Фани Ардан, Даниел Отьой и Гийом Кане. Комедията на Никола Бедо се надсмива над технологичните зависимости.

Сред най-новите заглавия е последният филм на режисьора и сценарист Селин Шиама „Портрет на едно момиче в пламъци“ – история за любов, ограничена в времето и пространството. Сюжетът се развива в края на XVIII век. Млада художничка тайно трябва да нарисува портрет на млада жена, чийто евентуален съпруг да реши дали би искал да се ожени за нея. Любов ще се вихри и в „Стая 212“. Романтичен Париж отново е представен по поетичен начин с красиви герои и техните любовни афери. Отново любов, но и изкуство ще има в „Истината“ на японеца Хирокадзу Корееда, който събира Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук. Изпълнен с много екшън ще бъде „Вълчият зов“, режисиран от Антонен Бодри. В него две френски подводници влизат в критична ситуация. Интригуващ е „Клетниците“, който е проучване за състоянието на Франция във времена на нарастващ национализъм и крайнодесни политици.

Сред акцентите е трилогията на режисьора Клод Льолуш – „Един мъж и една жена“, „Един мъж и една жена – 20 години по късно“ и „Най-хубавите години от един живот“. Филмите проследяват любовната история между Жан-Луи и Ан, в чиито роли се превъплъщават актьорите Жан-Луи Трентинян и Анук Еме.

„Киномания“ е от 14 до 30 ноември.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share