„Доктор Сън“ всява страх

Майсторът на мистериите и ужасите Стивън Кинг се завръща с нова смразяваща история – „Доктор Сън“.

Зли същества, които се хранят със сиянията на хората, обикалят света в търсене на деца с изявена аура. Енергийните вампири попадат на тийнейджърка, която се противопоставя на пъклените им замисли. А Юън Макрегър ще ѝ помага в епичната битка с демоничните сили. Накратко това е сюжетът на екранизацията на едноименния роман на Стивън Кинг.

Режисьор е Майк Фланаган. Той успява да улови духа на книгата и да предаде напрежението с наситено действие. Забележително превъплъщение прави Ребека Фъргюсън в ролята на водач на злите демони. Музиката на „Нютън Брадърс“ допринася за показването на страха, който владее филма.

„Доктор Сън“ е  продължение на „Сиянието“ – класика в жанра, режисирана от гениалния Стенли Кубрик. Новата продукция не може да надскочи великия филм. Все още не се е намерил някой, който да замени Джак Никълсън в изграждането на страховит образ в произведение на Стивън Кинг. Въпреки това се е получил спиращ дъха хорър. Два и половина часовият ужас държи в напрежение от първата до последната минута. „Доктор Сън“ е третият филм по произведение на Стивън Кинг след „Гробище за домашни любимци“ и „То: Част втора“, който се разпространява в България през годината. Твърдя, че той ги превъзхожда във всяко отношение. Струва си да се гледа!

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share