Григор Димитров отново ще играе за България

Григор Димитров ще бъде играещ капитан на България в първото издание на турнира по тенис АТП Къп. Новината съобщи самият Димитров на пресконференция, завършила преди минути в София по повод края на тенис сезона за него.

„С нетърпение чакам да играя ATP Къп. Ще бъда играещ капитан, което ме прави много радостен и с нетърпение очаквам да започна тази подготовка. Радвам се за младите момчета, които ще дойдат с мен и за това, че ще бъдем едни от първите участници. ATP Къп е прекрасно събитие, защото дава шанс на всеки да се сблъска с топ играчите.“, заяви Григор Димитров.

„Нищо в мене не се е променило и мисля, че съм същият човек. Никога не съм искал ранглиста или турнири да казва кой е Григор Димитров. Искам да бъда този, който съм, и мисля, че през годините съм запазил себе си и продължавам да работя в моята сфера и за моите цели. Не знам дали ще успя, но мога само да опитвам и да опитвам.“, допълни топ тенисистът ни.

Първата ни ракета изпраща противоречив сезон, в който пропусна няколко месеца заради травма на рамото. Той допусна срив и изпадна от първите 70. Откритото първенство на САЩ и „Мастърс“ турнирът в Париж го върнаха сред 20-те най-добри тенисисти в света, след отлично представяне.

ATP Къп ще се проведе от 3 до 12 януари догодина в Сидни, Бризбейн и Пърт. В надпреварата ще се включат 24 състава.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share