Сценичен дуел между Паганини и Шопен

Николо Паганини и Фредерик Шопен излизат на сцената за двубой в концерт-спектакъла „Между два свята“.

Необикновеното събитие ще търси космическата връзка между човека и музиката. В музикален дуел ще влязат виртуозният цигулар Марио Хосен и швейцарският пианист Адриан Йотикер, които ще противопоставят образите на двамата титани. Визуално съдържание ще придаде форма на музиката и ще провокира въображението на публиката. Концепцията е дело на Полина Герасимова – автор на поредица аудио-визуални пърформанси и мултимедийно изображение на  концерти.

„Историята изследва космическия порядък и случващото се в съзнанието на твореца и с помощта на мултимедийни ефекти ще пресъздадем емоциите, провокирани от музиката на две необикновени личности“, коментират от екипа на проекта. За целта на сцената ще бъдат инсталирани мащабни екрани, които ще играят с фигурите на виртуозите и оркестъра, докато преобразяват динамиката на произведенията във въздействащи картини.

На сцената ще се присъединят и музикантите на оркестъра  Камерата Орфика НБУ, които ще допълнят автентичното звучене на произведнията на големите композитори. Диригент ще бъде харизматичният Кристиан Шулц, директор на Виенския симфоничен оркестър.

Концерт-спектакълът „Между два свята“ е на 25 ноември в зала 1 на НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share