Ана Иванова: Направих втори и последен опит да се интегрирам в Родината

След втори опит да се завърне в България и да остане да живее на родна земя, носителката на титлата Мисис България Ана Иванова отново е отвратена и разочарована от шуробаджанащината, която вече 30 години след промените остава непроменена. Това й даде повод отново да напише в профила си във фейсбук гневни думи и да даде пример с едно от родните министерства, в което е опитала да започне работа.
Близо 17 години тя прави успешна кариера в Монако и Люксембург, като преди 5 години направи опит, но без успех, отново да се върне в България и да остане тук. 
Ето гневните й думи в социалните мрежи:
“За втори път в родината си аз се чувствам ЕМИГРАНТ. Вече е 2019 г. Преди 5 години  отново опитах да се ИНТЕГРИРАМ В БЪЛГАРИЯ (след 17-годишно емигрантство), но отново не НЕ ми се получи. Сега усещам как всички автоматично си казват: Ами причината е в теб. Да, но Не!
Няма да цитирам министерствата в България – едно от всички 17 ще да е 🙂 Не, че няма и да се досетите. Но такава ШУРОБАДЖАНАЩИНА ми дойде прекалено…. Защо в чужбина никой не те пита: Кой те изпраща и на кого си човек?
В България никой не се интересува от твоето Cv, никой не се интересува, че имаш качества, никой не се интересува, че говориш 5-ет езика… Важното е “Кой” – генерал, сив КАРДНАЛ или подобен се е обадил за съдействие на правилния човек, да назначи онзи негов човек еди къде си.
Хора, знам че не ви казвам нещо ново… Но, докога?
Защо трябва да имам баща дипломат, генерал, сив кардинал? 

Защо трябва да си лягам с някой си чичко, за да работя в министерството със стартова заплата – 560 лв. и то с длъжност – специалист?
А в същото време даденото министерство дава 40 000 лв. за кетъринг? Защо аз трябва да инвестирам в образованието си на магистър и в същото време да работят служители в министерството със средно образование? 
Отвратена е меко казано!
Но пък 5 години по-късно виждам, че и в нощните заведения промяна никаква – пак салфетки, пак “бизнесмени” с ланци от тракийското съкровище, пак – пълна пародия!

Да, за втори път и последен за мен – Аз опитах! България се оказа мащеха на много емигранти, който се опитаха да се върнат в родината си, но българската система казва – връщайте се там, от където сте дошли!
Та в този ред на мисли, МИЛИ МИ български ЕМИГРАНТИ – СТОЙТЕ СИ ТАМ, КЪДЕТО СТЕ, ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ НЕ ни ОБИЧА! Излишно е вече да коментирам. Манталитетът на БЪЛГАРИНА никога няма да се промени. МНОГО Е ОГРАНИЧЕН – той е само…. ФИЛИП ПЛЕЙН И ВСИЧКИ ЧАЛГА КЛУБОВЕ + ХЕЙТЪРИ!”.
    Ана Иванова е носителка на много награди за нейните благотворителни инициативи – „Мисис Дама на годината“ 2017, “Златно сърце” 2014 и други. Като президент на фондация „Монако дриймс” тя става първата българка, получила почетен медал от кмета на Монако.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share