Изоставена котка скарва съседи

Изоставена котка е причината за остър конфликт на българско семейство във Великобритания с живеещите на социални помощи свои съседи.

Това е част от сюжета на българския филм „Котка в стената“ на режисьорите Мина Милева и Весела Казакова. Награждаван и номиниран многократно на престижни кинофестивали, филмът ще има своята софийска премиера в рамките на „Киномания“. Само преди две седмици той спечели наградата на ФИПРЕССИ във Варшава. Филмът беше отличен и с награда за дебют на фестивала „Златна роза 2019“ във Варна, а преди това бе в конкурсните програми на фестивалите в Локарно и Сараево. „Скрийн Интернешънъл“ постави филма на челно място от всички филми от световните летни фестивали, а германското списание “Максимум синема” го класира на четвърто място в своята селекция от 11-те най-добри филми от Локарно тази година.

Филмът е социален и показва непозната, разяждана от противоречия Великобритания. Семейната комедийна драма умело съчетава политическата тема за Брекзит с емигрантския живот на българите в Лондон. В ролите се превъплъщават актьорите Ирина Атанасова, Ангел Генов, Орлин Асенов, Гилда У, Чинуи Ей Нуоколо, Джон-джо Инкпен и Кадиша Гий Камара. Проектът е копродукция между България, Великобритания и Франция.

Прожекцията на „Котка в стената“ е на 27 ноември от 20,30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share