Виончелист благодари на животни

Историята може да се проследи в спектакъла „Виолончелистът Гошу“ на японския театър „Ашибуе“.

Постановката е по оригиналното произведение на световноизвестния японски писател Кенджи Миядзава. Сюжетът разказва за Гошу, който свири на виолончело в оркестър и се подготвя за важен концерт. За жалост, диригентът и колегите му не вярват в неговия талант и го смятат за най-слабия музикант сред тях. Гошу усилено репетира всяка вечер у дома, а неговата музика кара различни животни да го посещават вечер, молейки го да им посвири още малко. На концерта виолончелистът е обсипан с похвали за изпълнението си и осъзнава, че заслугата за неговия успех е на животните, които са му помагали.

„Ашибуе“ е най-малкият държавен театър в Япония, основан през 1996 година. Театърът е домакин на международния фестивал „Горски театрален фестивал Мацуе“. Писателят Кенджи Миязава се отличава с използването на няколко жанрови похвата едновременно. Представлението е награждавано многократно по света и за 28 години е представяно над 160 пъти в Япония.

Спектакълът „Виолончелистът Гошу“ на театър „Ашибуе“ ще има две представления – днес от 19 часа в „Сити Марк Арт Център“ в София и на 7 ноември от 19 часа в Държавния куклен театър в Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share