Представиха първия Маутай център в България

Екзотичното пространство е своеобразно средище на култура, мост между многовековните ценности на България и Китай. Посетителите ще открият изящен китайски порцелан, красиви предмети на китайското изкуство, амулети и аксесоари за дома и много други символи на китайския дух и култура. 

Представители на Китайско посолство, Китайски културен институт, Българо-китайската търговска камара и Институт Конфуций в София се насладиха на екзотични коктейли, приготвени с дипломатическата напитка на Китай – Маутай.

„Щастлив съм и благодарен, че с подкрепата на Маутай, Китай успяхме да изградим този център, който е един от малкото в света и първи в Източна Европа. Посветихме откриването на  70-годишната история на дипломатическите отношения между България и Китай!”,  подчерта в поздравителното си обръщение Влад Гицоайка, официален представител на Маутай за България,. Той припомни някои от събитията на 2019-а година, с които бе отбелязана годишнината от  дипломатическите отношения между двете държави.

Маутай е символ на качество и престиж в Китай и се разпространява в над 100 страни по света, а от известно време и в България. Високо-градусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт превърнал се в национален символ за Китай. Той е резултат от традиционно производство с вековни традиции. Специалистите откриват над 1 200 аромата в него.

Миксолозите Нели Димитрова и Александър Стайков изненадаха с екзотинни коктейли.

Водещ на събитието беше Ива Екимова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share