Бъди „Киноман на годината“

„Киномания“ обявява награда за „Киноман на годината“, посветена на кинокритика Георги Ангелов, който ни напусна тази година.

Всеки зрител на „Киномания“ може да претендира за наградата, като гледа филмите от програмата от фестивала и запази билетите си от прожекциите. Зрителят с най-голям брой билети ще получи наградата „Георги Ангелов“ за „Киноман на годината“ – безплатен достъп до всички филми от програмата на фестивала през следващата година.

Георги Ангелов е кръстникът на „Киномания“, която е създадена преди 33 години под името „Световна кинопанорама“, а през 1993 година, променя наименованието си на „Киномания“ по негово предложение. Той е известен със страстта си към гледането на филми. През годините е работил в Българска национална филмотека и във видеоклубове. Ежегодно публикува в списание „Кино“ своята анкета сред кинокритиците за най-добрите филми от селекцията на водещите кинофестивали у нас. През 2005 година режисьорът Петър Одажиев и сценаристът Боряна Матеева му посвещават документалния филм „Един киноман в началото на века“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share