И другите три деца от семейството в Кардам са приети в болница

И другите три деца на семейството от генералтошевското село Кардам са приети в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи началникът на Спешното отделение д-р Калоян Куртев, цитиран от Про Нюз Добрич.

Вчера в 17 часа те са настанени за наблюдение в Детско отделение на лечебното заведение по разпореждане на прокуратурата. Ще им бъдат направени пълни изследвания.

“Децата са в стабилно общо състояние, придружени са от социални работници”, допълни д-р Куртев.

В семейството се отглеждат общо 6 деца на възраст от 4 до 13 години.

В неделя 9-годишният Стефан почина, а две от сестрите му – на 11 и 7 години бяха приети в тежко състояние в болницата в Добрич. По-късно момиченцата бяха транспортирани в УМБАЛ “Света Марина” във Варна, а по-голямото дете се бори за живот.

“Извикан бе регионален консултант от нашата клиника, който установява засягане на сърдечен мускул, остър миокардит, който продължава и в момента. Основното, което заплашва живота на детето е състоянието на сърцето, а то за момента все още не е започнало да се подобрява”, коментира проф. Виолета йотова, ръководител на Първа детска клиника в УМБАЛ “Св. Марина” – Варна.

Лекарите очакват резултатите от изследванията на децата. Дотогава за причината за смъртта на 9-годишния Стефчо и за състоянието на сестрите му може само да се гадае. Разследването на случая продължава под ръководството на Районната прокуратура в Генерал Тошево.

От РЗИ-Добрич вече са направили проверка в дома на децата. Иззето е безалкохолно, което са консумирали. Ще бъде проверени и търговският обект, където семейството е купувало хранителните продукти, както и училищният стол в основно училище “Христо Смирненски” в Генерал Тошево, където са учили починалото момченце, сестричката му и още едно от децата. Проверката на храните в училищния стол е възложена на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share