Живко Петров с премиера на новия си албум

Живко Петров, един от най-добрите ни джаз пианисти, ще представи последния си албум „Ten”.

„Ten” е естествено продължение на линията, която пианистът задава в дебютния солов албум „After 4“. Докато в първия прави поклон пред великите класици, тук музиката е „на кръстопът“ между джаз и поп, като последните две пиеси са отново класически. „Ten“ включва 10 композиции, които могат да се слушат и като части от едно цялостно произведение. За албума Живко Петров споделя: „В „Ten“ представям десет лични истории, изживени от мен през последната година. Усещането ми за него е, че съм 100 % себе си“.  Ключово за създаването на албума е общуването на мелодията с тишината. Неслучайно подзаглавието на диска е „The silence in between…“ („Тишинта между…“).

Живко Петров е един от най-изявените съвременни български музиканти през последните 20 години. Той е пианист, композитор, продуцент и аранжор, с голям принос към успеха на изпълнители като Белослава, Любо Киров, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Мария Илиева и много други. Носител е на много награди за джаз и поп музика, включително и „Икар“ 2016, за съвременна българска композиция. Работата на Живко Петров като продуцент е от огромно значение за съвременната музикална сцена в България.

Събитието е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал и финал на турнето, което той стартира в началото на лятото, представяйки албума в различни градове. Албумът

Представянето на албума „Ten“ на Живко Петров е на 18 декември от 20 часа в кино „Люмиер Лидл“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share