Уиски за 120 000 лева предлагат на Уиски Фест София 2019

Трима посланици откриха осмото издание на тридневния фестивал на качествените напитки.

На чист български език посланикът на Великобритания Ема Хопкинс откри осмия Уиски Фест София 2019. Тя сподели, че за нея е чест да открие най-престижното уиски събитие в Централна и Източна Европа . Хопкинс завърши речта си с цитат от Реймънд Чандлър – „Няма лошо уиски, просто някои уискита са по-добри от други.“ Посланиците на САЩ и Ирландия също приветстваха гостите.

Най-голямата атракция е 72-годишното уиски Genesis Mаcallan в кристален декантер, сътворен от майсторите на Lalique. Цената му е 120 000 лева и е единствен в България. В света има само 600 броя от колекционерското бижу.
Изискани вкусове, редки и екзотични уискита, отделна зала за ром и коняк, тераса с вкусотии и жива музика очакват посетителите. Над 300 разновидности на уиски от цял свят могат да бъдат опитани. Нови коктейли с уиски се приготвят на място. Eксперти ще водят майсторските класове за ценители, които искат да научат повече за тайните на създаването на качественото уиски.

Посетителите вече се радват и на бариста кът с кафе и шоколад с уиски. Специално място на откритата тераса предлага гурме специалитети и сочни меса със сосове от уиски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share