Сагата Брекзит се заплита

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън смята, че напускането на Европейския съюз все още може да се осъществи на 31 октомври, но сега всичко зависи от решението на ЕС за продължителността на новата отсрочка.

„В ситуация сме, че Брюксел трябва да реши колко продължително трябва да бъде то. Това, което написах на Джеръми Корбин и лейбъритите е, че сега имаме възможност да приключим нещата веднъж завинаги. Ако те смятат, че им е необходимо време за обсъждане на споразумението, добре. Нека да се съгласят и на предсрочни избори на 12 декември. То би била доста изгодна сделка от страна на Лейбъристката партия.“, сподели Джонсън. Ако лейбъристите се противопоставят на искането за предсрочни парлментарни избори, неговото правителство няма да се впуска в безмислен дебат.

Европейският съюз се съгласи да удовлетвори молбата на британското правителство за удължаването на срока на Брекзит, но все още няма единодушешие за продължителността на отсрочката. Това дава време на британските депутати да се произнесат по искането на Джонсън за извънреден вот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share