„Нощ на игрите“ ще забавлява децата

Роботи, „Не се сърди човече“ в човешки размер, програмиране, електронни спортове и още много забавления очакват най-малките посетители на „Нощ на игрите“.

Второто издание на инициативата се завръща с обогатена програма. Тя ще включва над 40 събития на 30 места в цяла София. Важен акцент в програмата са събитията за деца. Над 10 авантюри ще предизвикат малчугани, младежи и техните семейства, които ще впуснат в света на игрите.

Кой не би желал да си си направи собствена видеоигра, да нарисува своя любим герои или да си поиграе с роботи? Какви са ползите от електронните спортове или как можем да преоткрием музея чрез игра? Тези и много други забавления очакват децата..

Ще има настолни игри за най-малките, които ще имат възможността да упражнят паметта си и да изпробват своята логика с главоблъсканици. Във „Вечер на програмирането“ децата и техните родители ще могат да научат повече за ключови умения за професиите на бъдещето, както и да си поиграят с роботи. Компютърната академия включва откритите уроци „Създай геройче с Illustrator“, „Направи първата си игра със „Scratch“ и „Създай игра с Kodu“. „Теория на цветовете, базирана на герои от игрите“ ще разкаже повече как чрез електронни спортове и игри младите таланти развиват личностни и интелектуални качества.

Националният исторически музей се включва с популярни игри като „Не се сърди човече“, „Jenga“, „Дама“ в човешки размери, както и игри, разработени от музейните специалисти с цел да направят опознаването на експонатите в музея по-различно и интересно.

Британският съвет е подготвил интересна среща с джобен, програмируем компютър, разработен от БиБиСи и въведен в учебната програма в Обединеното кралство. С устройството всеки може да се превърне в дизайнер и творец на дигитална информация, като възможностите за създаване са много – от крачкомер до интерактивна игра и робот.

„Нощ на игрите“ е на 2 ноември в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share