Арнолд Шварценегер за последно в „Терминатор: Мрачна съдба“

„Терминатор: Мрачна съдба“ е шестият филм от поредицата за извънземни роботи.

Филмът започва с припомняне на историята отпреди 27 години. Все едно нищо не се е случило за този период от време. Вярно е, че след втория филм последваха три провала на франзайза. И за да се знае, че е „Терминатор“ започва яростно преследване. Накратко за сюжета: След повече от четвърт век, когато Сара Конър предотврати Деня на Страшния съд, промени бъдещето и пренаписа съдбата на човечеството се появява нов високо технологичен и смъртоносен Терминатор. Изпратеният от бъдещето робот има за цел да унищожи Дани Рамос, девойка която по някакъв начин е свързна със събитията от миналото. На помощ ѝ се притичва Сара Конър. Да, Сара Конър, изиграна отново от Линда Хамилтън. Тя заедно с Арнолд Шварценегер, който убива нейната екранна дъщеря, ще се борят за живота на Дани Рамос. А новият Терминатор ще ги преследва, ще помита всичко пред себе си и ще сее смърт.

„Терминатор: Мрачна съдба“ не предлага нищо ново. С безкрайни шумотевици и сухи шеги е изпълнен целият филм. Екшън феновете ще бъдат разочаровани от драматичната история. Засегнатите теми за атоматизацията и човешката воля са повърхностни и не получават развитие. Репликите на актьорите звучат декларативно. За заклетите привърженици добрата новина е, че ще видят на екран отново в действие Линда Хамилтън с побеляла коса и готовия за нови битки Арнолд Шварценегер.

Режисьор е Тим Милър, който е познат от „Дедпул“. Не подлежат на съмнение уменията му във визуалните ефекти. Създателят на поредицата Джеймс Камерън след дълго отсъствие се завръща като сценарист и продуцент.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share