10 години dm с рекорден оборот и подкрепа за социални кампании

dm отбелязва 10 години в България с рекорден оборот от почти 152 милиона лева за последната финансова година.

В десетата година от навлизането си в България, dm отчете рекорден оборот от 151,86 милиона лева за финансовата година 1.10.2018 – 30.9.2019 г., което е ръст от 14,93% спрямо предходния отчетен период. През изминалата година компанията откри своя 80-и магазин и така хората в 26 града у нас могат да се възползват от огромното разнообразие от над 14 000 дрогерийни стоки. С разширяването на филиалната мрежа, dm вече има над 750 служители у нас. За последната година бяха направени и инвестиции в размер на повече от 7 милиона лева за разширяване и обновяване на магазини и обучение на служители.

dm България подкрепя активно и зелените политики на концерна като разшири асортимента си с продукти, щадящи околната среда – например четки за зъби с бамбукови или дъбови дръжки, метални сламки и по-щадящи природата перилни и почистващи препарати. Освен това, компанията подкрепя и инициативи за намаляване на пластмасовите отпадъци и инвестира активно в намаляване на въглеродния отпечатък от дейността си.

Важна част от корпоративната култура на dm е да поставя човека в центъра на своята дейност. Затова компанията инвестира и повече от 150 000 лева в подкрепа на социални кампании, обединени под мотото „За по-добър свят заедно“. Сред тях са дългогодишните кампании „Веселите зъбки“ и „Слънчеви деца“. За трета поредна година компанията подкрепи фондация „Живот със Синдром на Даун“ с парично дарение от 10 000 лева. Повече от 17 000 лева бяха дарени и за проекта „Оле Мале“ на фондация „Майко мила“, който има за цел да помогне майки на деца с увреждания да работят и да се издържат сами. За втора година се провежда и кампанията „Капачки за усмивки“, в рамките на която във всички магазини на dm се събират пластмасови капачки, а със средствата от рециклирането им се закупува медицинска апаратура за специализираната болница за лечение на детски болести „Проф. Иван Митев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share