Георги Дерменджиев е новият селекционер на националния отбор по футбол

Георги Дерменджиев е утвърден за селекционер на българския национален отбор по футбол от Бюрото към Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Специалистът, който заменя на поста подалия оставка Красимир Балъков, ще уточни допълнително имената на хората в своя щаб. Договорът е за шест месеца, с опция за продължаване с две години. Георги Дерменджиев ще води националите в последния квалификационен мач за Евро 2020 срещу Чехия, както контролната среща с Хаити в София.

Георги Дерменджиев е на 64 години. Бил е три пъти шампион с „Лудогорец“, водил е „Левски“, „Спартак“ (Пловдив), „Сливен“ и „Ордабасъ“ (Казахстан). Бил е помощник-треньор в „Литекс“ и „Ботев“ (Пловдив).

Президентът на „Славия“ и член на Изпълкома Венцеслав Стефанов, който преди два дни изрази учудването си, че Йордан Лечков е посочил Дерменджиев за треньор, сподели: „Няма какво да коментирам, решението е взето. Надявам се да е за доброто на българския футбол. Колективен орган е, решението е колективно, аз каквото съм имал да казвам пред колегите, казал съм го. Пак казвам – дано е за добро.ׅ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share